Zvočna mladost

V živahnem vzdušju velike jedilnice Doma starejših občanov Bežigrad se je odvijal edinstven glasbeni dogodek, imenovan “Zvočna mladost”. Dijaki iz Dijaškega doma Bežigrad so s svojimi talenti v petju, recitiranju ter igranju na kitaro in harmoniko navdušili prisotne s svojo izvirnostjo in strastjo.

Dijaki so predstavili življenje v samem Dijaškem domu Bežigrad, kjer so se dotaknili vsakodnevnih izzivov, kot so pritožbe glede hrane ter pravila bivanja v sobah, ki določajo časovne okvire, pri čemer je treba biti ob 21. uri v sobi. Kljub temu pa so poudarili neprecenljivo izkušnjo bivanja v dijaškem domu, ki omogoča spoznavanje novih prijateljev, pridobivanje znanja in razvoj življenjskih veščin.

Dogodek je bil poln mladostne sproščenosti, ki je obogatila prisotne s spomini na njihovo lastno mladost. Stanovalci Doma starejših občanov Bežigrad so se ob glasbi in nastopih dijakov prepustili nostalgičnim trenutkom, občasno pa so se skupaj z dijaki podali tudi v petje znanih pesmi ob zvokih harmonike.

Dijaki so nam predstavili tudi glasbeni okus današnje mladosti, s čimer so ustvarili most med preteklostjo in sedanjostjo, hkrati pa nas popeljali v utrip sodobnega sveta.

Medgeneracijski dogodek se je zaključil s predstavitvijo slikarke gospe Nine Pečar, ki razstavlja na hodniku Doma svoje portrete, ki so ustvarjeni s svinčnikom in ogljem.