Pustno rajanje

V torek dopoldne so se v prostoru delovne terapije začelo živahno šemljenje in priprave na pustno rajanje. Stanovalci Doma starejših občanov Bežigrad so skupaj z delavnimi terapevti ustvarjali in se pripravljali na popoldansko dogajanje. Barvite maske, pestra oblačila in ustvarjalne ideje so napolnili prostor, ki je že zgodaj zjutraj zažarel v pustnem duhu.

Popoldne je napočil čas za začetek pustnega rajanja v pritličju doma. V ta namen so na obisk prišli učenci in učiteljice Osnovne šole Danile Kumar, ki so v pustni povorki pripeljali številne pisane maske. Vodila jih je gospa učiteljica Jožica Rupar, ki je s svojo karizmo in energijo dodala poseben čar celotnemu dogajanju. Ob spremljavi kitare so pustne šeme navdušeno prepevale ljudske napeve, ki so oživili spomine stanovalcev na čase, ko so se sami veselili pusta in uživali v nepozabnih trenutkih.

Nato pa je sledilo veliko presenečenje, ki je vsem prineslo še večjo radost in navdušenje. Na obisk so prišli Korenti iz Korant klub Spomin s Spodnje Hajdine. Stanovalci Doma so imeli privilegij doživeti Korente čisto od blizu, se jih dotakniti in ustvariti nepozabne trenutke s temi izjemnimi liki. S svojimi poskoki in glasnim zvonjenjem zvoncev so Korenti odgnali zimo in slabo ter v Dom prinesli občutke pristne sreče in zadovoljstva.

Obisk pustnih šem in Korentov se je vtisnil v srca stanovalcev in ta čudoviti dan, poln pustne norčavosti, bo ostal dolgo v spominu vsem prisotnim kot edinstvena izkušnja, ki je polepšala pustni torek.