Nastop komornega zbora Vocis Imago

 

Nastop komornega zbora Vocis Imago v sredo, 3. aprila 2024, je bil resnično nepozaben dogodek. Ob prihodu v prostor je bila že občutiti posebna ozračje, ki jo je prinesel ta izjemni zbor. Pevci so stopili na oder z nasmehom na obrazu, pripravljeni deliti svojo ljubezen do glasbe s prisotnimi. Njihova energija je bila nalezljiva, prostor je zažarel od pozitivnosti.

Stanovalci, ki so že poznali pesmi, ki so jih pevci izvajali, so se spontano pridružili, potihoma mrmrali besedila in ustvarjali čudovito vzdušje povezanosti. Petje pevcev je bilo resnično nekaj posebnega – vsak ton je zvenel kot popolna podoba glasu, ki je segel naravnost v srce poslušalcev.

Zbor je pod vodstvom gospoda Marka Tirana izvedel program, ki je bil ne le pester in raznolik, temveč tudi izjemno zanimiv. Skladbe so bile izbrane premišljeno, vsaka je imela svojo zgodbo, ki jo je zbor s svojim izvajanjem pripovedoval na edinstven način. Vsak pevec je bil kot člen v verigi, ki je ustvarjal čudovito harmonijo in navdušil občinstvo.

Nastop komornega zbora Vocis Imago je bil prava poslastica za vse ljubitelje glasbe in umetnosti. Njihova strast do petja je bila očitna v vsakem tonu, vsaki besedi, vsakem gibljivem dotiku zvoka.

 

foto: Aleksander Kovačič