Koncert Marka Hatlak

V četrtek, 25. aprila 2024, je potekal solo koncert virtuoza na harmoniki in skladatelja Marka Hatlaka. Stanovalci so bili deležni pristnega glasbenega doživetja, saj je Marko Hatlak s svojo izjemno spretnostjo na harmoniki ustvaril čarobno vzdušje, ki je oživilo spomine na korenine slovenske glasbene dediščine. Njegova izvedba pesmi priljubljenih slovenskih izvajalcev je bila tako prepričljiva, da so stanovalci začeli prepevati z njim. Poseben čar je dodala tudi prisotnost Sofije Hatlak, ki je s svojim glasom in nastopom osvojila srca prisotnih, še posebej s pesmijo “Noč, noč”.

Razstava slikarskih del Cecilije Grbec je obiskovalcem ponudila dodaten vpogled v  umetniško ustvarjanje. Motivi mestnih prizorov in živali so očarali s svojo barvitostjo in detajli, kar je še poglobilo doživetje dogodka. Ob razstavi so se stanovalci lahko prepustili raziskovanju umetniškega sveta in se poglobili v interpretacijo slikarkinih del.

Na koncu je bil dogodek ne le glasbeni in umetniški spektakel, temveč tudi priložnost za skupno povezovanje in deljenje pozitivnih izkušenj. Stanovalci so se med seboj družili, delili vtise in ustvarili nepozabne spomine.