Sprehod za spomin

Sprehod za spomin

Ob mesecu Alzheimerjeve bolezni so se naši stanovalci odpravili na sprehod za spomin do hipodroma Stožice.

Gospod Marko Finec, stanovalec DSO Bežigrad je o sprehodu zapisal:

Ob mesecu Alzheimerjeve bolezni se nas je nekaj stanovalcev in zaposlenih udeležilo sprehoda za spomin do hipodroma Stožice. V sredo, 9.9.2020 smo se zbrali v avli doma in ob 14.30 uri odšli na sprehod. Pred domom nas je ustavila in fotografirala socialna delavka Tjaša. Stanovalcev se nas je udeležilo 15, od tega 5 na invalidskih vozičkih. Med udeleženci sprehoda so bili tudi stanovalci z demenco. Na ta način smo s skupnim druženjem dosegali preprečevati stigmo. Za spremstvo so bili: fizioterapevtki Deana in Nataša, Mateja Šebenik, javna delavca Svetla in Robert in seveda strokovna delavka Špela Vozel, ki je vse organizirala in vodila. Po lansko leto preurejeni in na novo asfaltirani cesti smo se počasi podali do našega cilja – hipodroma. Do tja smo hodili 25 minut in se usedli na lesene klopi, ki so namenjene za počitek in okrepčilo. Naše spremljevalke so nam ponudile sok in piškote. Gledali smo dve mladenki, ki sta na maneži jahali na konju in preskakovali nizke ovire. Po stezi hipodroma sta se dva kasača vozila in dvigovala prah. Po dobre pol ure smo se odpravili proti domu in v 30 minutah prispeli. V avli so nam takoj postregli z vodo, saj smo je bili potrebni. Vreme je bilo sončno in precej vroče.

Zahvaljujem se v imenu vseh pohodnikov gospe Špeli Vozel, ki je zares vzorno organizirala in vodila sprehod. Prejšnja leta smo mesec Alzheimerjeve bolezni obeležili z obhodom s taksiji do moderne galerije, kjer je bil program in nato do mestne hiše. Letos je bilo smiselno, da smo se odločili za domski sprehod do hipodroma. Tako smo vsi zdravi prišli v dom, saj se nismo družili z nikomer zunaj.

Nekaj foto utrinkov iz sprehoda:

Prebivalci doma starejših občanov na sprehoduPrebivalci doma starejših občanov na sprehoduPrebivalci doma starejših občanov na sprehoduPrebivalci doma starejših občanov na sprehoduPrebivalci doma starejših občanov na sprehoduPrebivalci doma starejših občanov na sprehoduPrebivalci doma starejših občanov na sprehoduPrebivalci doma starejših občanov na sprehoduPrebivalci doma starejših občanov in negovalka sedijo za mizoPrebivalca doma starejših občanov Prebivalci doma starejših občanov na sprehoduPrebivalci doma starejših občanov na sprehodu