Zahvale svojcev in stanovalcev

Spoštovana direktorica ga. Marjeta Maruša Kerč s sodelavkami in sodelavci,

V začetku letošnjega leta je moja mama Angela Novak postala vaša oskrbovanka. Hvaležna sem, da je ga. Tjaša Rošker razumela veliko stisko mame in naše družine, da je bila lahko iz bolnišnice neposredno premeščena v vašo oskrbo. Niz bolezni, predvsem pa demenca so jo močno zaznamovali, enako tudi mene in mojo družino, ko se srečujemo z  mamo, ki čustveno in fizično ravna drugače, kot smo bili navajeni  pred razvojem demence.  Hvaležna sem vam za nego in oskrbo, za čustveno in praktično podporo moji mami. Rada bi se  zahvalila celotnemu osebju negovalnega oddelka in vsakemu posebej – medicinskim sestram in medicinskim tehnikom ter negovalkam in negovalcem.  Lahko ste ponosni na ekipo sodelavk in sodelavcev, ki resnično delajo dobre zgodbe predvsem za druge – za oskrbovance in nas svojce. Kljub temu bom  poimensko izpostavila tiste, s katerim sem imela prve stike, ko so uvajali mamo in mene v novo življenjsko obdobje – izjemni ljudje, strokovnjakinje gospe Tjaša, Tamara, Maja in Petra.

Naj bo ta zapis vam  kot zahvala ne le za delo, ampak poslanstvo ki ga izvajate za starejše in njihove družine. Iskrena  pohvala   vašim sodelavkam in  sodelavcem ter zahvala  celotnemu kolektivu,  da oskrbovanci in oskrbovanke ter njihove družine kar se da lepo, prijetno in kakovostno preživijo del življenjskega obdobja.

Želim vam veliko osebnih in poslovnih  uspehov ter zadovoljstva. Mojo pohvalo in zahvalo pa prosim delite s celotnim osebjem negovalnega oddelka.

S spoštovanjem,
Mojca Novak
Ljubljana, 27. maj 2024

 

 

 

 

 

 

 

Spoštovani, zahvaljujem se vam za izrečeno sožalje za mamo Leo Kastelec. Na njeno zadnjo pot smo jo pospremili 7. 5. 2024 na ljubljanskih Žalah. Zahvaljujem se vam za vsa leta bivanja pri vas, za vso oskrbo in pozornost, ki ste ji jo izkazovali. Hvala in lep pozdrav Marjana Bedenk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spoštovana ga. direktor Kerč!  Najprej se Vam zahvaljujem za vso  Vašo ljubeznivost, razumevanje, srčnost glede moje mame Elizabete Žalik. Takrat ste si vzela čas in sva poklepetali v avli  zač. oktobra. Prav posebej pa bi rada pohvalila Tms Tamaro Radić!! Lahko rečem, da je pravi VZOR, polna empatije, profesionalen odnos res gane do srca. .

Želim Vam prijetne jesenske dni in pazite nase. Obenem Vas vljudno prosim, če dotični sestri prenesete pohvalo katero si res ZELO zasluži in mislim, da je tako tudi prav, da so takšni delavci pohvaljeni, ker so dragoceni, no saj to vem, da boste prenesla v to sploh ne dvomim, ste tudi sama polna topline…

Lep pozdrav, Milena Ž.S.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spoštovana gospa direktorica,

mineva leto dni, od kar je najina mama Helena Čretnik v vašem domu.

Za njo in nas je bila to velika sprememba, ki smo se je zelo bali. Najbolj prizadete so bile njene sestre, saj se jim je zdelo, da bo mama v domu takoj umrla.

Mama je bila celo življene zelo navezana na nas domače in svoj dom.

Vsako popoldne, do večera ima obiske. Lahko rečem, da z njo v domu živimo tudi mi. Vidimo in slišimo zaposlene pri njihovem delu in pogovoru s stanovalci in sorodniki.

V prvem nadstropju ( zahod ), kjer je naša mama, je čudovito osebje. Ves čas delajo, pa vendar vedno najdejo prijazno besedo, pobožajo ali objamejo starostnika, se z njimi pohecajo. Kadar koli kaj potrebujemo, vedno pomagajo. Ko grem po hodniku slišim, kako se prijazno pogovarjajo v sobi, kjer hranijo stanovalko, ko je mama zbolela, so jo prišili v sobo pogledati, čeprav sem bila tam jaz. Tudi mama je rekla, da so jo prišli zvečer vprašati kako se počuti. Kadar  kaj naročimo si vedno zapišejo in informacijo predajo drugi osebi.

Vse organizirane dejavnosti dopoldan in popoldan so pestre in zanimive.

Želeli bi napisati vsa imena strokovnih delavk in delavce. pa bi koga nehote izpustili. So pa vsi predani svojemu delu in delajo z velikim srcem.

Zato vsem skupaj in vsakemu posebej HVALA.

Dobro vzdušje pa se čuti po vsej hiši. Vsi zaposleni  ( od recepcije, mimo bifeja in naprej )

pozdravljajo, so izredno prijazni, stanovalci, s katerimi se pogovarjam, o vseh govorijo pohvalno.

Pri maši sem se pogovarjala z gospo Dolničar in mi je rekla, da je sveta maša vsak teden zato, ker ta dom vodi srčna direktorica. Drugi domovi je nimajo vsak teden.

Za konec naj napiševa še nekaj o maminih sestrah. Čeprav jih je prizadelo, da smo dale mamo v dom, pa jo danes rade  obiščejo in vse tri imajo vlogo za v DSO Bežigrad.

Hvala in vse dobro vsem,

Mateja Jarc in Irena Čretnik