Fizioterapija

Prebivalci doma starejših občanov sedijo zunaj v krogu na stolih.

Staranje je del življenja, neizogiben proces telesnega in duševnega spreminjanja posameznika. S staranjem slabijo moči za telesno delo in napore, posledično zaradi zmanjšanje telesne moči prihaja do bolečine ter omejene gibljivosti v sklepih. Telo v jesenskem obdobju našega življenja potrebuje več pozornosti, zato je naloga fizioterapevta, da skozi gibanje, ki je zelo pomembno v starostnem obdobju, spodbuja, vzdržuje in izboljša zdravstveno stanje stanovalcev, v želji, da bi bili pri svojih aktivnostih in dnevnih opravilih čim bolj samostojni.

Fizioterapevtska obravnava je prilagojena zdravstvenemu stanju stanovalca.

Fizioterapija je zdravstvena disciplina, ki z različnimi tehnikami in metodami vzdržuje, vzpostavlja in izboljšuje psihofizične sposobnosti, krepi naše zdravje in kakovost našega življenja.

REHABILITACIJA poteka v obliki individualne celostne obravnave in je namenjena stanovalcem po nevrološki poškodbi ali obolenju, po poškodbah mišično-skeletnega sistema in operativnih posegih. Posebna pozornost je namenjena tudi udobju in vzdrževanju funkcijskih sposobnosti pri nepokretnih stanovalcih.

PREVENTIVNA fizioterapevtska obravnava poteka po različnih vadbenih programih. Namenjena je vzdrževanju in izboljšanju gibljivosti, mišične moči, telesne vzdržljivosti, ravnotežju in koordinaciji.

Izvaja se:

  • skupinska jutranja telovadba
  • telovadba, prilagojena stanovalcem na invalidskem vozičku in z gibalnimi ovirami
  • skupina za trening ravnotežja.