Sprehod za spomin 2022

MESEC SEPTEMBER  – OZAVEŠČANJE O ALZHEIMERJEVI BOLEZNI!

 Ob mesecu septembru, mesecu Alzheimerjeve bolezni so v našem Domu v sredo 14. 9. 2022 organizirali Alzheimer Cafe, z naslovom: »Z demenco lahko dobro živimo!«. Predaval je gospod David Krivec, generalni sekretar Spominčice. Predaval je zelo strokovno, istočasno pa na nek način preprosto, s projekcijo na televizorju tako, da ga je bilo užitek poslušati in tudi razumeti.

Žal se je Cafeja udeležilo samo nekaj stanovalcev in tudi svojcev je prišlo malo, čeprav so bili lepo vabljeni in me je to presenetilo.

V sredo, 21. septembra pa smo imeli »Sprehod za spomin«, ki ga je organizirala gospa Špela, ki vodi oddelek za demenco v našem Domu. Ob 10. uri se nas je zbralo v avli 23 stanovalcev in 7 spremljevalcev. Nekateri smo hodili normalno peš, drugi z hojcam, tretji pa na vozičkih.

Po petindvajsetih minutah smo prispeli na naš cilj, se posedli po klopeh, ki so tam postavljene za vse obiskovalce Hipodroma. Opazovali smo konje in dve mladenki, ki sta jahali v maneži.

Špela, Ana, Urška in Veronika, so med nas pohodnike razdelile sokove in mafine, ki so jih za to priložnost spekle naše kuharice. Po petinštiridesetih minutah počitka, smo se odpravili nazaj proti Domu in do tja smo prepešačili v tridesetih minutah.

Vreme nam je bilo za ta sprehod naklonjeno, sončno in ne preveč vroče. Zahvaljujem se gospe Špeli, da je tudi letos organizirala ta pohod in to odlično. Pohvalil pa bi tudi tiste pohodnike, ki zelo težko hodijo, a so vseeno zdržali do Doma.

Od gospe Špele pričakujem, da bo tudi drugo leto organizirala takšen ali podoben sprehod.

Prispevek pripravil stanovalec gospod Marko Finec.