Obvestilo z dne 19.10.2020

Obvestilo z dne 19.10.2020

Spoštovani,

obveščamo vas, da smo zaenkrat tako stanovalci kot zaposleni zdravi. Še naprej izvajamo vse ukrepe za preprečevanje okužbe z virusom SARS-COV-2.

Vse aktivnosti, ki so namenjene stanovalcem bomo izvajali po ustaljenem redu in na način, da bomo upoštevali vsa priporočila preventive (razkuževanje rok, nošenje maske, vzdrževanje ustrezne razdalje). Po navodilih Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje se redno spremlja zdravstveno stanje in epidemiološke razmere pri vseh, ki vstopajo v Dom oziroma v njem živijo. Stanovalci se lahko prosto gibajo po Domu in domskem vrtu.

Stanovalcem svetujemo, da ne zapuščajo Doma. V primeru, da bo pri stanovalcu ugotovljen sum na okužbo z virusom SARS-COV-2 bomo kontaktirali z dežurnim epidemiologom. Na podlagi navodil, bomo stanovalca namestili v sivo cono znotraj enote Doma. Njegovo gibanje bo omejeno v sobi. Visoko tvegan stik z osebo, kjer je potrjena okužba, se ugotavlja s pomočjo vprašalnika.

V primeru nujnih izhodov stanovalcev iz Doma vas prosimo, da ravnate odgovorno in poskrbite za varnost in zdravje, saj s tem zaščitite sebe in ostale sostanovalce.

Prinesene priboljške in nujne potrebščine lahko pustite na recepciji. Stanovalcem jih bomo osebno vročili.

Ohranjanje stikov bomo zagotavljali tudi preko Viber-a in Skyp-a. Telefonski številki za kontakt od ponedeljka do petka od 11.-12. ure in od 13.-14. ure, sta 051-218-691 in 051-218-707. Kontakti preko Skyp-a so mogoči preko maila: spela.vozel@dsolj-bezigrad.si.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in podporo in podporo v trenutni situaciji. Potrudili se bomo, da stanovalcem zagotovimo čim bolj varno in prijetno bivanje.

 

Marjeta Maruša Kerč, direktorica

 

 

 

Obvestilo z dne 19.10.2020